fbpx
Create a life that feels good on the inside!

Deze beslissing, nam ik in een monniken grot in Thailand nadat ik uitgeput was en 17 dagen had geslapen..

SUCCES Ambitieus en gedreven zijn, misschien is mijn Tsjechische afkomst daar debet aan. Maar ook altijd de gedachte, kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Komen dagelijks voorbij. Ook herkenbaar voor jou?    

Vanaf mijn 15e lees ik al boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik wil altijd het beste uit mijzelf en anderen halen, en ik ben daarom niet voor niets met mensen gaan werken. Na mijn studie, kwam ik terecht in het bedrijfsleven, niet mijn eerste keus als creatieveling, hoog sensitief persoon en verbinder. Het werd wel verwacht, komende uit een ondernemers gezin. Na een financieel detachering bedrijf succesvol mede te hebben opgebouwd, werden we na 4 jaar verkocht.

Ik was 28 jaar en teleurgesteld, heet dit nu succesvol zijn? Is dit nu het leven waar ik altijd van droomde als klein meisje? Ik had alles, maar voelde me onzeker en leeg. Op een dag was ik zo uitgeput dat ik de trap bijna niet meer op kwam, en sliep daarna 17 dagen. Het roer moest om !

 

OPNIEUW BEGINNEN Het niet stellen van mijn grenzen eiste zijn tol. Ik besloot mijn leven, anders te gaan leven en had de vrijheid gecreëerd om dit te kunnen doen. Na mijn Thailand reis, viel alles samen, het was tijd om mijn hart te gaan volgen, en de stappen te gaan nemen, die voor mij goed voelde.

Ik besefte wat in contact staan met je geest en lichaam voor impact had op je bewust – en welzijn.

Ik zei mijn baan op en verhuisde naar Londen, werd weer student (MBA) waar zelf reflectie veelvuldig aan bod kwam, volgde lessen aan de Heatherley’s School of Fine Art, en modules psychologie bij Chelsea College. 17 maanden later, had ik mijn papiertje op zak en was onverwacht mijn eerste collectie spiegel kunstwerken geboren. Ik leefde mijn droomleven!

DE KUNST VAN ZELF REFLECTIE 

Totdat het noodlot toesloeg en ik een telefoontje kreeg, dat mijn moeder nog 6 weken te leven had. Ik besloot haar te begeleiden in deze strijd.

6 weken werd 1 jaar en 7 maanden. In korte tijd volgde er nog meer impact volle tegenslagen.

In de periode tussen de chemo’s door reed ik depressief in de auto naar het ziekenhuis en opeens, BAM, zag ik een visioen, ik zag mijzelf in allemaal sterke vrouwen! Direct reed ik naar mijn atelier, en begon ik het beeld wat ik te zien kreeg uit te werken

Ik begon aan een proces van 4 jaar, waarbij ik mezelf ben gaan verdiepen in succesvolle inspirerende vrouwen en deze ben gaan portretteren op spiegelend materiaal met allemaal een verschillende achtergrond, als Oprah, Queen Noor, Julia Roberts, Maxima, Sonia Gandhi, Prinses Beatrix, Kate Middleton, Madonna, Beyonce, Michelle Obama, Angela Merkel, Angelina Jolie, Hillary Clinton, Kate Moss, Dilma Roussef, Sheryl Sandberg, Beyonce en Linda de Mol.

Wat is hun geheim? Wat is hun pad geweest? Om de beste versie van zich zelf te worden?

Uiteindelijk heb ik 17 vrouwelijke rolmodellen geportretterd, Happy Reflection Portraits.  Laag voor laag heb ik mij verdiept in deze vrouwen en heb ik mijzelf ook weer letterlijk opgebouwd en hiervoor een methode ontwikkeld en de Refelctie Academy ontwikkeld.

Met het doel dat andere vrouwen hun eigen kwaliteiten kunnen spiegelen en ik vrouwen stap voor stap kan begeleiden om in hun eigen kracht  te gaan staan. Wie ben je nu? en wie wil je zijn / worden?

Dit  heeft resulteert in dat ik mijn verhaal ben gaan delen, met andere vrouwen door middel van: exposeren, lezingen en workshops gaan geven, om mijn lessen en inzichten te delen met  welke stappen deze inspirerende vrouwen hebben genomen, om te worden wie ze nu zijn. En daar anderen vrouwen in te ondersteunen. Je doet het niet alleen, we doen het samen.

Je doet het niet alleen, we doen het samen.

In de media

Facebook Messenger